2019. június 17. hétfő

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

Vetőmag és palánta több ezer családnak

A mintegy 300 településen a családok 20 féle vetőmagot tartalmazó csomagot kaptak. A tavasszal elültetett magokból, egy család akár az egész éves zöldségkészletét is megtermelheti.

 

A Katolikus Karitász idén is megszervezte Öngondoskodó háztartások – Vetőmag programját, amelynek keretében több mint 3000 család kapott vetőmagcsomagot.

             

A Karitász országos központja 2600 családnak bizitosította a vetőmagokat, de emellett az egyházmegyei karitászközpontok további közel 1000 családot vontak be a programba saját forrásukból.

 

                            

 

 A 2012 óta tartó Vetőmag program célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket. A program hatékonyságát is jelzi, hogy évről-évre egyre több család kapcsolódik be a programba, vállalva, hogy felássák és művelik kertjüket az év során.

                      

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte segítik szakemberek a kertek művelését, s emellett az önkéntesek szükség szerint eszközöket is biztosítanak a családoknak.

Katolikus Karitász

Képek: Egri Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198