2019. február 22. péntek

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

Magyar karitász igazgatók Würzburgban

Június 6. és 9. között a Karitász egyházmegyei igazgatói tanulmányi kirándulás keretében látogatást tettek a Német Caritas több intézményében.

A néhány nap során az igazgatók ellátogattak Szent Erzsébet életének fontosabb helyszíneire, többek között Marburgba, Szent Erzsébet sírjához, ahol a neki szentelt templomban szentmisében emlékeztek a karitász védőszentjéről.

A csapat Klaus Höhn meghívására érkezett Németországba. Klaus Höhn több mint tíz évvel ezelőtt alapítványt hozott létre – Szent Erzsébet Humanitárius Alapítvány Magyarországért –, amellyel a Karitászon keresztül azóta folyamatosan támogatja hazánk rászoruló családjait.

A Würzburgi Egyházmegyei Karitásznál tett látogatás során az igazgatók Pia Theresia Franke segítségével megismerkedtek a helyi karitász munkatársakkal, az ottani karitász tevékenységével és adománygyűjtési módszereivel. A látogatás tovább erősíti a németországi karitász szervezetek együttműködését a magyar Karitásszal.

A látogatásról a későbbiekben bővebben is beszámolunk.

Katolikus Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198