2019. június 17. hétfő

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

 

A Katolikus Karitász az Esztergom-Budapest Főegyházmegyei Szent Erzsébet Karitász Központtal együttműködve június 2-án szociális-karitatív önkéntes alapképzést szervezett.

Az egész napos tréning célja az volt, hogy a résztvevők elméleti tudását bővítse a Karitász történetéről, szervezeti felépítéséről, 8 fő tevékenységi területen végzett szolgálatáról és országos programjairól; valamint gyakorlati segítséget kapjanak ahhoz, hogy önkéntes csoportjuk működését képesek legyenek hatékonyan megszervezni, programjaikat jól körül határolni, lebonyolítani, forrásokat keresni, s mindezt a segítő szeretet lelkiségével közösségben megélni.

            

A képzésre az egyházmegye 15 plébániájáról összesen 28 résztvevő érkezett, akik között volt, aki csak néhány hónapja kezdte önkéntes szolgálatát, de akadt olyan is, aki már 20 éve karitász-tagként segíti a rászoruló embereket. A képzési nap előadója Nagy Lajosné Székesfehérvári Egyházmegyei karitászigazgató volt, aki előadások mellett csoportos játékok és gyakorlati feladatok által tudatosította a résztvevőkben, hogy a hatékony karitatív munkához mennyire elengedhetetlen a szeretet, szaktudás és szervezettség hármasa.

             

Ezúton is köszönjük az előadó és a helyi szervezők munkáját!

Katolikus Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198