2020. július 4. szombat

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

44. Karitász egyperces

Dr. Erdő Péter bíboros prímás érsek atya megáldotta a Boldog Ceferino Roma Misszió templomát és új otthonát, valamint a vele szomszédos Karitász Házat, az Esztergom-Bajóti Karitász Régió épületét. Az áldás kőtemplomnak, kőépületnek annyiban szól, amennyiben a benne szolgáló személyekre vonatkozik, azaz ránk...

44. Aki az Igazságért él, Krisztusért él és hal

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Dr. Erdő Péter bíboros prímás érsek atya tegnap megáldotta a Boldog Ceferino Roma Misszió templomát és új otthonát, valamint a vele szomszédos Karitász Házat, az Esztergom-Bajóti Karitász Régió épületét. Az áldás kőtemplomnak, kőépületnek annyiban szól, amennyiben a benne szolgáló személyekre vonatkozik, azaz ránk, akik a Szentlélek Temploma vagyunk.

Bíboros atya reményét fejezte ki, hogy a roma misszió és a karitász jól fog együttműködni. Biztos vagyok abban, hogy ez így is lesz. Erre garancia egyrészt a múlt, ahogy a régió karitász csoportjai eddig is szolgálták roma és nem roma testvéreinket egyaránt, de biztosítéka Michels Antal atya és karitászmunkatársaink személye is. Nagy öröm lesz együtt szolgálni.

Az is gondviselésszerű, hogy a Boldog Ceferino Ház megnyitó ünnepe éppen Keresztelő Szent János vértanúságának az emléknapjára esett. Mindketten Krisztusért és az Igazságért adták életüket. Szent János a börtönt és a bilincseket Megváltónkért vállalta. Az ő tanúságtevő előfutára volt, és érte adta életét is.

Heródes király nem követelte Jánostól, hogy Krisztust megtagadja, hanem hogy hallgassa el az igazságot. János mégis Krisztusért halt meg. Krisztus ugyanis maga mondja: Én vagyok az igazság (Jn 14, 6). Krisztusért ontotta vérét, aki az igazságért áldozta fel magát; ő, aki Krisztus születéséről, igehirdetéséről, keresztségéről előbb a saját születésével, igehirdetésével és kereszteléssel tett tanúságot, előre jelezte a szenvedését is, amikor megelőzte őt a szenvedésben. (Tiszteletreméltó Szent Béda áldozópap szentbeszédeiből)

Giménez Malla Boldog Ceferino spanyolországi lókereskedő volt, mélyen vallásos életet élt. A polgárháborúban meg akarta menteni egy pap életét, a fegyverét tudakoló kérdésre rózsafüzérét emelte magasba. A kommunisták bebörtönözték és több pappal együtt, 1936. augusztus 9-én ítélet nélkül kivégezték. (https://www.magyarkurir.hu/hirek/erdo-peter-megaldotta-boldog-ceferino-roma-misszio-es-caritas-hazat-esztergomban)

Legyünk mi is katolikusként, karitászosként az Igazság tanúságtevői, Krisztus tanítványai, szolgálói, ahogy Keresztelő Szent János, Boldog Ceferino és minden más szent!

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

 

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

 

 

 

 

...

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198