2020. február 20. csütörtök

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

43. Karitász egyperces

A mottó ugyan nem csak nekünk, karitászosoknak szól, hanem minden kereszténynek, mégis külön figyelmet érdemel a mi önkéntes hivatásunk tekintetében az, hogy munkánk, szolgálatunk során az élet és a szeretet ízét, zamatát éreztessük meg mindazokkal, akikkel karitászmunkánkban találkozunk.

„Ti vagytok a föld sója” (Mt 5,13a)

 

43. Mi vagyunk a föld sója

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

            A fenti mottó ugyan nem csak nekünk, karitászosoknak szól, hanem minden kereszténynek, mégis külön figyelmet érdemel a mi önkéntes hivatásunk tekintetében az, hogy munkánk, szolgálatunk során az élet és a szeretet ízét, zamatát éreztessük meg mindazokkal, akikkel karitászmunkánkban találkozunk.

Felelősségünk van abban, hogy ne ízetlenedjünk el, ne savanyodjunk meg, ne égjünk ki, mert akkor nem leszünk Isten szeretetének hiteles tanúi, nem segítjük embertársainkat hatékonyan az üdvösséghez és mi magunk sem növekedünk lelkünkben, épülünk be szorosabban Krisztus testébe, az Egyházba. Figyeljünk egymásra is!

Jézus így folytatja a só-hasonlatot: „De ha a só ízetlenné válik, mivel sózzák meg? Semmire sem jó többé, mint hogy kidobják, és eltapossák az emberek.” (Mt 5,13b).

A só nem csak az ízt adja a szeretetnek és ezáltal az életnek, hanem konzervál, tartósít is. Tartósítja a megszerzett, megkapott kegyelmeket, Isten ajándékait bennünk, amit a Szentségekben és a Szentlélek ajándékaiban nyertünk el (vö. Aranyszájú Szent János püspöknek a Máté evangéliumról mondott szentbeszédeivel). A vidám, vitális, éltes életű, kedves karitász önkéntes, munkatárs segít a rászorulók és a többi munkatárs számára a kegyelmeket, a talentumokat kibontakoztatni, ami által mindenki több lesz és előbbre jut a lelkiekben és ebből fakadóan más egyéb javakban is.

A karitászmunkában tehát, aki szívvel-lélekkel dolgozik, vagy ilyen lelkülettel fogadja el a segítséget, mindenki nyer – életet, boldogságot, üdvösséget.

 

KÖSZÖNÖM MINDEN RÉSZTVEVŐNEK ÉS SZERVEZŐNEK, HOGY KB. 350-EN KÉPVISELTÜK A KARITÁSZT AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPEN!

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

 

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

 

...

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198