2020. június 2. kedd

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

42. Karitász egyperces

A Boldogságos Szűz Mária mennybevételét ünnepeljük augusztus 15-én, ez a nap egyben Szent István királyunk égi születésnapja, ennek a napnak előestéjén ajánlotta fel a szent király országunkat utolsó reményeként.


Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

            Nekünk, magyar katolikusoknak különleges időszak augusztus közepe. A Boldogságos Szűz Mária mennybevételét ünnepeljük augusztus 15-én, ez a nap egyben Szent István királyunk égi születésnapja, ennek a napnak előestéjén ajánlotta fel a szent király országunkat utolsó reményeként.

 

A párhuzam csodálatos: ahogy az Úr a keresztfán Jánost az Egyház képviseletében Édesanyjára bízta, úgy ajánlotta Szent István király is Máriának hazánkat. Az Egyház tagjaiként Isten országának várományosai és magyarként Mária országának polgárai vagyunk.

 

Ahogy a Mennyei Atya jobbján ülő és uralkodó Úr megvéd minket, úgy oltalmazza hazánkat Égi Patrónánk és első Szent Királyunk közbenjárása, akinek ereklyéje a Szent Jobb. Ez a kettős ünnep plusz lendületet, lehetőséget és felelősséget ad nekünk – mi karitászosok ezt úgy hálálhatjuk meg, hogy még inkább, folyamatosan megújuló erővel szolgálunk, így válunk az Úr és Szent István király jobb kezének az ujjaivá.

 

Nekünk a tevékeny szeretet és az ezzel járó áldozathozatal a hivatásunk – ezt adjuk cserébe életünkért, megváltásunkért. Az Úr és a Boldogságos Szűzanya velünk van, velünk jár-kel, hogy elvigyük a Jó Hírt, az Evangéliumot a szegényeknek, reményt és jövőt adva nekik.

 

„Megmondták neked, ó ember, mi a jó, és mit kíván tőled az Úr: Semmi mást, mint hogy váltsd tettekre az igazságot, szeresd hűségesen, és járj alázatosan a te Isteneddel.” Mik 6,8

 

AUGUSZTUS 20-ÁN 16 ÓRAKOR TALÁLKOZUNK A SAS UTCA – ZRÍNYI UTCA SARKÁN, HOGY EGYÜTT VONULHASSUNK BE A SZEKTORUNKBA, VEHESSÜNK RÉSZT AZ ÜNNEPI SZENTMISÉN ÉS KÖRMENETEN. FOGLALUNK ÜLŐHELYEKET IS KORLÁTOZOTT SZÁMBAN. TOVÁBBI RÉSZLETEK A PLÉBÁNIAI KARITÁSZ CSOPORTVEZETŐKTŐL ÉS A RÉGIÓVEZETŐKTŐL TUDHATÓK MEG! SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT, RÉSZVÉTELÜKET JELEZZÉK A CSOPORTVEZETŐNEK!

 

 

 

Csorba Gábor

 

állandó diakónus, karitászigazgató

 

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

 

Szent Erzsébet Karitász Központ

 

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

 

Telefon: +36-1-351-1977

 

Mobil: +36-30-592-1483

 

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

 

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

 

 

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198