2020. június 2. kedd

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

41. Karitász egyperces

Minden, amit az Úr Jézus nevében teszünk, annál hatékonyabb és gyümölcsözőbb, mennél inkább együtt végezzük az Úrral, mennél inkább „Őáltala, Ővele és Őbenne” cselekszünk és az Ő Atyjában „élünk, mozgunk és vagyunk”

41. Imádság és karitászmunka

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Aki Jézus munkatársa, szolgája, az akkor tud hiteles tanúságtevő lenni, ha állandóan kapcsolatban van Vele úgy, ahogy az Úr az Ő Atyjával. Mi a karitászmunkát Jézus nevében végezzük, az Ő munkatársai vagyunk az Egyház szeretetszolgálatában és egységében. Ez a folyamatos és egyben dinamikus kapcsolat maga is imádság, együtt lét azzal, Akivel lelkileg eggyé lettünk.

Minden, amit az Úr Jézus nevében teszünk, annál hatékonyabb és gyümölcsözőbb, mennél inkább együtt végezzük az Úrral, mennél inkább „Őáltala, Ővele és Őbenne” cselekszünk és az Ő Atyjában „élünk, mozgunk és vagyunk” (Szentmise állandó részéből). Olyannyira lényeges ez az egység, hogy az imádságos lét és az alapja és biztosítéka annak, hogy valóban Isten művét építjük Vele.

És ez az egység a lényeg, minden más ennek a hozadéka. Ez a biztosítéka a karitászcsoportokon belüli egységnek is és az egységnek a felelős lelkipásztorokkal. Ahogy az Úr mondja: „nélkülem semmit sem tehettek” Jn 15,5b, de Vele biztosan jót teszünk. Ne felejtsük el azt sem, hogy az eredményességet az Aratás Ura állapítja meg, Ő a Bíró. Ha jót teszünk, az még akkor is érték, ha az eredménye nem látszik, vagy nem úgy látszik, ahogy mi gondoljuk. Nem mi mérjük munkánk eredményességét, hanem maga az Úr. Az Ő mércéje pedig a Szeretet, Őelőtte csak ennek van értéke. Ahogy Aquinói Szent Tamás írja: „a szeretet mértéke a mértéktelen szeretet”.

Ne sajnáljuk az időt sem az imádságra, sem az imádságos létre! Szent II. János Pálról jegyezték fel, hogy nagyon sokat imádkozott, ebből kapott erőt. Egy alkalommal, amikor egy nagyon fontos és sürgős ügyben meg kellett zavarnia a titkárának, akkor a Szentatya azt kérdezte: „Tényleg nagyon fontos és tényleg nagyon sürgős? A titkár igenlő válaszára ezt felelte: Akkor még imádkozzunk.”

AUGUSZTUS 20-ÁN 16 ÓRAKOR TALÁLKOZUNK A SAS UTCA – ZRÍNYI UTCA SARKÁN, HOGY EGYÜTT VONULHASSUNK BE A SZEKTORUNKBA, VEHESSÜNK RÉSZT AZ ÜNNEPI SZENTMISÉN ÉS KÖRMENETEN. FOGLALUNK ÜLŐHELYEKET IS KORLÁTOZOTT SZÁMBAN. TOVÁBBI RÉSZLETEK A PLÉBÁNIAI KARITÁSZ CSOPORTVEZETŐKTŐL ÉS A RÉGIÓVEZETŐKTŐL TUDHATÓK MEG! SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT, RÉSZVÉTELÜKET JELEZZÉK A CSOPORTVEZETŐNEK!

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

 

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198