2020. június 2. kedd

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

39. Karitász egyperces

Mindent kérhetünk a mások, magunk, szeretteink, rászoruló testvéreink, egyházunk, hazánk és a világ számára. Kéréseinket szereti a Jó Isten, mert ezekkel visszajelezzük, hogy szeretjük, tiszteljük Őt, hogy bízunk, remélünk Őbenne. Mégis azt tapasztaljuk, hogy nem működik jól a „kívánságautomata”...

Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak.” Lk 11,10

 

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Az Úr azt tanítja nekünk, hogy „Kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!” Lk 11,9. Amit pedig Jézus mond, az biztosan úgy van, hiszen Ő a Szent, Ő az állandó, biztos kiindulási és érkezési pont, az Alfa és az Omega.

Mindent kérhetünk a mások, magunk, szeretteink, rászoruló testvéreink, egyházunk, hazánk és a világ számára. Kéréseinket szereti a Jó Isten, mert ezekkel visszajelezzük, hogy szeretjük, tiszteljük Őt, hogy bízunk, remélünk Őbenne. Mégis azt tapasztaljuk, hogy nem működik jól a „kívánságautomata”, hiszen nem mindig, nem akkor és nem úgy kapjuk meg Istentől az ajándékokat, ahogy mi akarjuk, vagy egyáltalán nem kapjuk meg. Vajon kinek a készülékében van a hiba?

Isten a legfőbb Jó, maga a Szeretet, Ő ezt nyújtja nekünk: „adja a Szentlelket mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle.” Lk 11,13b. Mi ugyan bármit kérhetünk, de Atyánk tudja, hogy mi szolgál a javunkra, ezért a legnagyobbat, a legfontosabbat, a legszebbet, az egyetlen lényegeset adja: a Szentlelket, és Benne az ajándékait (bölcsesség, értelem, tudomány, lelki erő, jótanács, jámborság, úrfélelem). Ez és csak ez szükséges a boldogsághoz és az üdvösséghez. Ő nem fog olyat adni, ami nem a javunkat szolgálná. Ráadásul úgy adja, hogy megőrzi a mi szabadságunkat is, tehát a szeretet győzelmében mi is részesek lehetünk. Keressük ezért mi a Mennyei Atya akaratát és azt kérjük, ami az Ő akaratával egyezik, így nem fogunk csalódni, mert éppen azt fogjuk kapni, amit kérünk. Fürkésszük ki, hogy mi az Ő akarata mibennünk. Válogassunk bátran a Szentlélek ajándékai közül, hogy egy adott helyzetben, melyik dobozt nyissuk ki a hét közül, vagy melyeket egyszerre! Ha hittel gondolkodunk, mindig meg fogjuk találni a megfelelő ajándékot a magunk számára.

Ne csak kérni tudjunk, hanem elfogadni is! Bízzunk Jézus Atyjában, a Mi Atyánkban, Aki mindent Fiának adott és általa mindent nekünk is, gyermekeinek! És ez lesz a legszebb tanúságtétel arról, hogy mi is szeretjük Istent. Teljessé válik Isten és ember közt az egység és a harmónia. Így valóban Jézus önkéntesei leszünk! Ezzel a lelkülettel, a Szentlélek tüzével végezzük a következő heti munkánkat akár otthon, akár a karitászban, akár a munkahelyen. „Legyetek tüzes lelkűek, az Úrnak szolgáltok!” Rom 12,11b.

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

 

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198