2020. február 20. csütörtök

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

34. Karitász egyperces

Gonzága Szent Alajos emléknapjára...Élete "példája a fáradhatatlanságnak, ha mások üdvösségéért kell áldozatot hozni. Mindenkinek mindene lett, méghozzá fiatalon és arisztokrata család sarjaként. Példája a mindhalálig való, önfeláldozó hűségnek ifjú jezsuita szerzetesként."

Egészen megdöbbenek, ha elmélkedem Isten jóságáról, hiszen az olyan, mint egy végtelen mély, parttalan tenger. Nagyságától elragadtatva úgy látszik sem elfelejteni, sem pedig eléggé megérteni nem tudom, miként lehetséges az, hogy engem ilyen rövid ideig tartó és ilyen kis fáradságért már örök nyugalommal kínál, és hanyagságaim ellenére is örök boldogságra hív, és jutalmat ígér bánatkönnyeimért, amelyeket oly ritkán hullattam. (Gonzága Szent Alajos édesanyjának írt leveléből)

 

2019. június 21-Gonzága Szent Alajos szerzetes emléknapjára

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Az egyik legkedvesebb szentem Gonzága Szent Alajos (+1591). Ma van az emléknapja. Példája a fáradhatatlanságnak, ha mások üdvösségéért kell áldozatot hozni. Mindenkinek mindene lett, méghozzá fiatalon és arisztokrata család sarjaként. Példája a mindhalálig való, önfeláldozó hűségnek ifjú jezsuita szerzetesként.

Példája az édesanya iránti alázatosságnak és szeretetnek. Példája az Úrral való találkozás vágyának azzal, hogy reményének a horgonyát a Mennyországba vetette. Példája a mély hitből fakadó testvéri szeretetnek. Békességet szerzett viszályokkal terhelt családjában, jó útra térítette testvéreit, rokonait kitartó imájával és szeretetteljes, de erkölcsi kérdésekben kompromisszumot nem ismerő figyelmeztetéseivel.

Példája az ártatlanságnak és a lelki tisztaságnak. Úgy lett szabad, hogy Krisztusért lemondott szabadságáról, beteg testvéreiért ajánlotta és adta életét. A Jó Isten, Aki minden mennyei ajándék szerzője, egyesítette benne a csodálatos tisztaságot a bűnbánó lelkülettel.

Kérjük az ő közbenjárását, hogy mi magunk is jelek legyünk, életünkkel és karitász-szolgálatunkkal tanúságot tegyük a Szeretetről, Istenről, Aki saját Fiát sem kímélte értünk, a mi üdvösségünkért. Közeleg az Úrnapja, melyben az Eucharisztiát ünnepeljük, Akiben minden benne van, és Önmagát értünk adva vehetjük magunkhoz Őt, hogy egyesüljünk Vele. https://archiv.katolikus.hu/szentek/0621.html

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

 

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198